19:00

Våxtorps BoIS

Referat: BK Walldia - Våxtorps BoIS

Äntligen igång igen…

Efter en försäsong som varat i 6 månader får det räcka som förspel, nu är det dags att spela om poängen.Till och med ska det i dagarna (22/6) bli cupspel, vi har en match kvar i DM nämligen.

Men nu gällde det Våxtorps BOIS som denna säsongen står på egna ben igen efter att ha haft ett förhållande med Kornhult/Hishult förra säsongen.

I år klarar sig båda föreningarna själva. Våxtorp har ett ungt lag som verkligen har framtiden för sig, 9 av 15 i truppen födda på 2000-talet varav 4st 16-17 år gamla.

Vi har inte besegrat Våxtorps BOIS på många år utöver när man hade ett förhållande med KHFF 2019. 2017 fick vi 2 klara förluster mot oss och dess för innan har vi nog inte spelat i samma serie på 10 år. Jag kollade upp det och fick bekräftat att vi spelade i sexan båda och vi vann med 4-1 15 maj 2009. Men fick stryk på höstmatchen samma år.

Revansch att utkräva alltså.

Ett bedårande väder och en fantastisk gräsmatta väntade på de båda lagen. Det var bara publiken som till stora delar saknades.
Det enda fordonen som fanns på södra sidan av planen var vår trotjänare traktorn som skulle agera ”videoläktare”.
Efter lite strul kom även det igång under ”min fotboll” där matchen till stora delar kan följas i repris.

Walldia har lite skador för närvarande men mönstrade full bänk med 5 avbytare. Följande manskap var kallat

Jocke
Kalle, Manne, Lucas, Zett
Marcus, Tanne, Kenan, Simon, Nderim
Hannes
Bänken: Edvin, Robban, Sakhi, Jakob, Micke.

Walldianerna är taggade och startar bra och det mesta spelet förläggs i inledningen på gästernas planhalva. Walldia är starkare i närkamperna helt klart. Men det dröjer 10 minuter innan vi noterar den första vassa chansen, en omställning där Hannes skarvar bollen i stolproten och Daniel Evans i BOIS kassen kan tacka stolpen för det.

Men knappt 10 minuter senare var Evans chanslös när Kenan hittar Nderim som frispelar Hannes som nu mycket vackert lobbar in 1-0. Rättvist så långt, BOIS hade knappt haft ett avslut på mål.

Första tillfället för BOIS som kan kallas chans är i mitten av halvleken men inlägget från vänsterkanten hamnar i Jockes trygga famn.

Vi bara väntar på yterliggare mål från blåtröjorna eftersom dominansen är påtaglig så långt.
2-0 kommer också i form av ett riktigt ”åsknedslag” från Tanne i högerposition på en framspelning av Kenan, Tanne skickar iväg en projektil som träffar Evans högerstolpe med enorm kraft och studsar i mål, tror målställningen fortfarande darrar.

Walldia gör även 3-0 på frispark trodde vi, men dömdes bort av någon anledning, tror inte domaren hade blåst när bollen slogs i mål och att det var anledningen.

Resten av halvleken går också i dominansens tecken för BKW. BOIS skapar i stort sett ingenting. Stundtals briljerar hemmalaget och t.ex Kalle Karlsson på högerbacken firar stora triumfer på högerkanten där han dominerar med sin löpstyrka, Hannes hela tiden farlig framåt, Kenan dominant på mitten - ja allt talar för en Walldiavinst.

Pausvilan kom lägligt eftersom den tryckande värmen verkade ha tagit hårt på krafterna.

Överlag var Walldia nöjda med första halvlek även om det fanns lite skönhetasfläckar. Nu leder Walldia bara med 2-0 och borde varit lite vaknare än man var inför andra halvlek.

Byten i paus var Kalle och Simon ut och Robban och Edvin in.

Andra halvlek startar på sämsta tänkbara sätt för Walldia.

Vet inte vad som händer på Walldias defensiva högersida. En BOIS:are tillåts att kliva in från kanten och han hittar Jakob Schön som enkelt placerar in reduceringen 2-1. Väckar klocka för Walldia? – Nej inte direkt - 4 minuter senare händer nästan samma sak, inlöp från samma position och den gången är det Teodor Svensson som prickskjuter in 2-2 tid 51 minuter.

Stort jubel i BOIS lägret som väl knappt tror sina ögon. Man får inte glädjas speciellt länge heller. Direkt på avsparken hittar Lucas Alsbjer den ständigt löpande Hannes som denna gången återtar ledningen till BKW, 3-2.

Galen match med så öppna dörrar, kan det bli 2 siffrigt börjar man fundera.
Undrar om Walldianerna drack något under pausvilan?

Så småningom går matchen in i normala gängor som det stora delar såg ut under första halvlek.
Robban som kommit in på högerkanten är på hugget och kommer även han fram offensivt, han får ett bra skottläge som Evans med nöd klarar och Hannes är nära på returen.
4-2 kommer också - denna gången direkt på frispark från Tanne, tid 63 min. Nu kändes det lite lugnare.

Men Bois hade inte gett upp, syns lite på att man får tre varningar på 13 minuter och får också till ännu en reducering med ca 20 kvar genom Felix Eriksson.

Walldiaspelarna verkade trötta och resten av avbytarna hade kommit in efterhand.
Här var inget klart med tanke på hur det sett ut inledningsvis i andra halvlek.

Min 72: BOISARE igenom - Jocke gör en strålande utrusning.
Min 77: Sakhi bommar målet från 2m helt ren efter vänsterinlägg.
Min 79: Hannes frispark i ribbans överkant.
Min 88 Hannes bra genom löpning lobbar utanför.
Min 90 Slutsignalen.

Sammanfattning:
Rättvis seger helt klart även om vi bjöd in BOIS i andra halvlek på ett onödigt sätt. Matchen skulle vi vunnit med större siffror med tanke på spelfördelningen i första halvlek. BOIS gör det bra och kan säkert ta många poäng i framtiden.
Godkänd första halvlek av BKW, men vi förlorar andra halvlek och det är inte godkänt. Mot Skottorp i nästa omgång krävs säkert bättre tag i båda halvlekarna.
1-0 Hannes P (Nderim)
2-0 Jonathan R (Kenan R)